Thursday, March 14, 2013

Σαπούνι ελαιολάδου με κανέλα και κακάο


Σαπούνι ελαιολάδου με κανέλα και κακάο
Χαλκιδική φημίζεται για τις πράσινες ελιές του και εδώ όπου ζω, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το δικό τους ελαιόλαδο για το μαγείρεμα, το ψήσιμο, ακόμη και το τηγάνισμα. Έτσι, έχω πάντα καλό, υγιεινό ελαιόλαδο για την παραγωγή του σαπουνιού μου. Είχα πολύ λίγο φοινικέλαιο και αποφάσισα να το προσθέσω στη συνταγή. Ήθελα να κάνω κάτι που θα δείχνει όμορφο και θα μυρίζει υπέροχα. Κάτι που να μοιάζει με κέικ σοκολάτας. Τι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε από το κακάο;
 Έψαχνα στο διαδίκτυο για να δω πώς οι άλλοι έχουν εφαρμόσει το κακάο σε σαπούνια κρύου μεθόδου, πόσο ήταν αρκετό και πώς θα εξελιχθεί και είχα ήδη μια ιδέα για να το κάνω να φαίνεται σαν το αγαπημένο κέικ των παιδιών μου, το οποίο είναι το μισό σκούρο, με κακάο - μισό άσπρο, αρωματισμένο με πορτοκάλι, οπότε προφανώς η διαδικασία θα είναι παρόμοια, αλλά στη συνέχεια βρήκα αυτή τη συνταγή στα ελληνικά, κάτι που ήταν παρόμοιο με αυτό που φανταζόμουν, εκτός του ότι ήταν με την κανέλα και το κακάο, και όχι το πορτοκαλί. Έκανα μια μικρή εναλλαγή και μοίρασα το  μείγμα σαπουνιού στο μισό, προσθέτοντας δύο κουταλάκια του γλυκού κανέλα στο ένα μισό και δύο κουταλάκια του κακάο στο άλλο, λίγο περισσότερο απ' ό,τι η συνταγή προτείνει, έτσι ώστε το σαπούνι μου φαίνεται πιο σκούρο, μυρίζει για να πεθάνεις και φαίνεται αρκετά καλό για να το φας.

Το πιο ανοιχτό χρώμα είναι από την κανέλα και το πιο σκούρο από το μείγμα με κακάο
Διαβάστε τη συνταγή στα αγγλικά εδώ

1 comment: